Professores i estudiants, unides i endavant. Cambray dimissió!

Els nostres professors i professores van protagonitzar al març 6 dies de vaga i manifestacions massives reclamant una educació pública de qualitat, sense retallades i en català. Desenes de milers d’estudiants vam mobilitzar-nos-hi colze a colze els dies 23, 29 i 30.

Però en comptes d’atendre les justes reivindicacions de la comunitat educativa, el Govern ERC-Junts i el Conseller Cambray han augmentat la seva campanya de criminalització.

Les i els que lluitem als carrers no som cap ganduls. La nostra lluita és per a posar fi a l’infrafinançament i als atacs a l’educació pública. Per acabar amb les ràtios i taxes elevades, la falta de docents i precarietat laboral –amb més del 40% d’interines–... Falten places a l’educació pública, especialment a l'FP, però el curs passat van sobrar més de 16.000 a la privada concertada finançades amb diners públics!

Catalunya és, amb la Comunitat de Madrid d’Ayuso, la que més diners regala a la concertada, i on es cobren quotes il·legals més altes: 202 euros al mes de mitjana! Uns concerts majoritàriament en mans de sectes ultracatòliques que escampen el seu missatge masclista i homòfob.

La segona sentència del TSJC contra el català del passat 9 de maig, en què exigeix l’aplicació immediata del 25% de castellà a les escoles, ha evidenciat la impotència de les maniobres parlamentàries del Govern i Cambray, que van vendre com a hàbils argúcies que permetrien evitar l’aplicació de la primera resolució judicial. Ni tan sols el vergonyós acord ERC-Junts-PSC-Comuns per a reformar la Llei de Política Lingüística, que donava un pas de gegant per a posar fi al model d’immersió, ha satisfet aquests franquistes amb toga.

El Govern no només ha donat l'esquena a la mobilització popular de l’1-O i a la lluita per l'amnistia i la República, sinó que ha restablert ponts amb l’Estat, atorgant un baló d’oxigen al règim del 78. Aquest respon amb més repressió, com veiem en el cas Pegasus i les sentències del TSJC, una ofensiva constant que el Govern ERC-Junts ha normalitzat plenament.

Només hi ha una manera de frenar la reacció espanyolista i tombar les seves imposicions antidemocràtiques contra la llengua catalana: la lluita massiva als carrers!

Els sindicats han anunciat noves vagues de docents. Des del Sindicat d’Estudiants mostrem tota la nostra solidaritat amb els nostres professors i professores. Fem una crida a tots i totes les estudiants a la vaga estudiantil els propers 25 de maig i 9 de juny i a convertir aquestes dues jornades en una gran mobilització unitària de professores i estudiants. Ni un pas enrere! Per una educació pública de qualitat, sense retallades, laica, feminista i en català!

A baix la sentència del TSJC!