La direcció de l'Escola d'Art Superior i Disseny Pau Gargallo va comunicar el passat 27 de febrer que dues de les tres línies de batxillerat artístic que ofereix el centre seran tancades durant els següents dos cursos, a causa de les retallades produïdes per la Generalitat. No és el primer cop que el Departament d’Ensenyament abandona les escoles d’art públiques; ja hi ha hagut diversos tancaments d’espais, de cicles artístics i d’edificis per la manca de manteniment d’aquests i també la discriminació a l’ESDAP, l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya, afavorint les pràctiques lucratives per als empresaris de la concertada i privada, realitzant una inversió totalment insuficient en centres públics que ofereixen aquests tipus d'estudis.

L’EASD Pau Gargallo és l’únic centre públic a Badalona que imparteix el batxillerat d’arts des de l’any 1987 i que ja és un referent a la ciutat. Pionera en la introducció d’aquest batxillerat artístic a Catalunya i en integrar tots els estudis superiors de disseny i art, i que ara està patint retallades, després de denunciar durant 35 anys la manca de recursos i la precària situació de diverses instal·lacions del centre.

La hipocresia de la Generalitat s’aprecia amb l’inici de les inspeccions de riscos laborals en el centre, després d’haver omès durant anys les constants demandes del centre respecte el seu manteniment; aquest fet és utilitzat com a excusa per provocar les retallades al centre i per no tenir en compte l'opinió de la comunitat educativa del centre i així poder tancar les dues línies de batxillerat artístic sense fer cas a les anteriors demandes i reclamacions d'inversió.

És evident, que el tancament del batxillerat artístic no és una solució, i no hi ha cap justificació per fer-ho, després d’ una alta demanda d’aquest batxillerat durant dècades.

No permetrem aquestes retallades, demanem la rectificació del Departament i l’aturada del tancament de les línies de batxillerat. Exigim doncs al conseller d'Educació Josep Bargalló i al director general d'ESO i Batxillerat Josep Vallcorba que escoltin bé les demandes de la comunitat educativa de la Pau Gargallo, així com la posada en marxa d’un pla d’inversions que asseguri i estableixi una xarxa d'escoles públiques amb places, recursos i suficient inversió per poder estudiar batxillerat artístic.

Des del primer segon ens tindran als carrers! L’única forma d’aturar aquestes retallades és mitjançant la mobilització!

Des del Sindicat d’Estudiants donem tot el nostre suport a la comunitat educativa del centre i a les respectives accions que prenguin per mantenir l’oferta educativa, ens veurem el dimarts 19 de març davant del Departament d'Educació, una diada organitzada per la direcció de l'escola per seguir defensant el batxillerat, i a la qual nosaltres fem una crida a participar-hi de forma activa, contra el tancament del batxillerat artístic i per la reversió de les retallades i impulsar la lluita per una educació pública, digna i de qualitat.

Huelga 27S: 12h todas y todos a las manifestaciones

 

MADRID 

Sol

 

CATALUNYA

Barcelona: Plaça Universitat

Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco

Girona: Plaça de l'1 d'Octubre del 2017

 

EUSKAL HERRIA 

Vitoria: Virgen Blanca

Bilbo: Arriaga

Donosti: Boulevard

Iruñea: Udaletxeko Plaza

 

GALIZA

Vigo: Farola Urzáiz

Ourense: Subdelegación do Goberno

Ferrol: Edificio Xunta

Lugo: Edificio Xunta

 

ANDALUCÍA

Málaga: Plaza de la Constitución

Granada: Plaza del Carmen

Huelva: Plaza de las Monjas

Sevilla: Plaza Nueva

Cádiz: Plaza San Juan de Dios

Córdoba: Plaza de las Tendillas

 

PAÍS VALENCIÀ

València: Facultat d'Història (Avinguda Blasco Ibáñez 28)

Castelló: Plaça de la Independència

Alacant: Escalinates Jorge Juan

 

ASTURIAS

Gijón: Plaza del Parchís

Oviedo: Plaza La Escandalera

 

ARAGÓN

Zaragoza: Plaza San Francisco

 

CASTILLA-LA MANCHA

Toledo: Zocodóver

Guadalajara: Sudelegación de Gobierno

 

CASTILLA Y LEÓN

Salamanca: Plaza de los Bandos

 

ILLES BALEARS

Palma de Mallorca: Plaça del Tub