Artur Mas y David Fernádez

¡Derecho a decidir para el pueblo de Cataluña sí, pactos con la derecha catalanista no!

Después de tres intensos mese de negociación, el presidente en funciones del parlamento catalán y presidente de CDC, Artur Mas, anunciaba el sábado el acuerdo al que han llegado los dirigentes de Convergencia y la CUP: un acuerdo en el que la dirección de la CUP acepta someterse a los deseos de Convergencia, que solo han llevado al pueblo de Cataluña recortes en educación y sanidad, desahucios y represión en la lucha social. A pesar de que la excusa formal para que este acuerdo avanzara hacia la autodeterminación al pueblo de Cataluña, es evidente que la única libertad que defienden Mas y compañía es la suya: la de los oligarcas, banqueros y empresarios para seguir enriqueciéndose a costa del sufrimiento de la mayoría. 

Llegir en Català

Leer más...

Artur Mas y David Fernández

Dret a decidir pel poble de Catalunya sí, pactes amb la dreta catalanista no!

Després de tres intensos mesos de negociació el president en funcions de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, anunciava dissabte l’acord al qual han arribat els dirigents de Convergència i la CUP: un acord en el qual la direcció de la CUP accepta sotmetre’s als desitjos de Convergència, que només ha portat al poble de Catalunya retallades a l’educació i a la sanitat, desnonaments i repressió a la lluita social. Tot i que l’excusa formal per aquest acord és avançar cap a l’autodeterminació del poble de Catalunya, és evident que l’única llibertat que defensen Mas i companyia és la seva: la dels oligarques, banquers i empresaris per a seguir enriquint-se a costa del patiment de la majoria.

Leer en Castellano

Leer más...

guanyem gai web212

LEER LA NOTICIA EN CASTELLANO

En els últims tres anys, el ministre Wert i la consellera Rigau han impulsat una sèrie de mesures contra l'educació pública sense precedents. Des de la LOMCE, que pretén introduir en el sistema educatiu públic l'esperit més retrògrad del franquisme, fins a la pujada escandalosa de les taxes a la universitat, les retallades brutals en les beques o la pretensió d'ampliar l'obligatorietat dels màsters a dos anys per obtenir la llicenciatura, cosa que impedirà a la pràctica que les famílies amb menys recursos econòmics puguin accedir a la universitat. La política del PP i CiU busca destruir l'educació pública i transformar aquest dret en un negoci lucratiu per a una minoria de grans empresaris. És la mateixa estratègia que la dreta porta a terme amb la sanitat pública, l'ajuda a la dependència o el conjunt dels drets socials que estan sent atacats i privatitzats.

Per això, davant la convocatòria de vaga educativa dels dies 21, 22 i 23 d'octubre de 2014, organitzada pel Sindicat d'Estudiants en defensa ensenyament públic i contra les contrareformes franquistes i elitistes, Guanyem l’Educació manifesta el seu suport a la vaga i fa una crida a tots els joves i ciutadans a participar a les mobilitzacions que es desenvolupin en aquestes jornades.

Guanyem la nostra educació, guanyem el nostre futur!
Ara toca guanyar!

Leer más...